Maria Coma i el seu Celesta particular

En un Apolo ple de cadires es presentava el nou projecte de la Maria Coma Celesta. Aquest nou disc sorgit del Premi Puig-Porret rebut en el Mercat de Música Viva de Vic 2012. El projecte pel qual va rebre el premi incloïa la creació d’un piano-celesta* de l’estil Baschet i la gravació d’un disc. Doncs amb aquest clavinimbus de nova creació i un piano de cua eren els instruments que més destacaven al damunt l’escenari. Això sí, anaven molt ben acompanyats de la guitarra i teclats d’en Marc Barrera, la guitarra d’en Nico Roig i la bateria, i productor del disc, d’en Pau Vallvé. A més a més, la Maria estava acompanyada de la Fanny Roz, que es tornava amb la Maria el clavinimbus i el piano de cua.

El concert es va centrar, com no podia ser d’una altra manera, en les cançons del Celesta. La veu dolça i hipnòtica de la Maria només era trencada per la potencia per la percussió de la bateria d’en Pau. El grup era un engranatge perfectament sincronitzat.

Van sonar més d’una quinzena de cançons, com per exemple, Orió, L’últim Cercle Polar, Berlín o Forever and a day. I també van sonar cançons dels anteriors discos com Dins Magnòlies o Tots els colors. Algunes d’aquestes va tenir

Com a concert oficial de presentació del disc, segons paraules de la mateixa Maria, va ser especial. Entre el públic hi havia familiars i amics i amigues. I, tothom que hi vam assistir vam gaudir al màxim, com es va comprovar amb l’ovació final.

I, el detall familiar, va ser l’entrega d’un ram de roses a la Maria. Ella, semblava una mica avergonyida… Coses del directe.

Us recomanem el disc, però sobretot, el directe. Felicitats Maria!

*f MÚS Petit piano vertical les tecles del qual actuen mitjançant martells sobre plaques metàl·liques (definició del diccionari del Grup Enciclopèdia Catalana).

Text: Jordi Daumal

Foto: Fede Nieto

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Història anterior

El vuelo de Youth Lagoon

Següent història

El kabuki italo-caledoni de Rachel Sermanni

L'últim de A PRIMERA FILA