Entrevista als finalistes del DescoNNecta: Snooze

Els amplis hem fet quatre preguntes (que en són sis) als finalistes del concurs DescoNNecta. Llegiu l’entrevista als barcelonins Snooze i conegueu-los una mica més…

  • Quan vau començar a tocar junts?

El Sergi (guitarra) i el Marcel (saxo, teclat, veu) tocaven junts des de fa anys, des de mitjans de la ESO. Un temps després es va afegir l’Edu (bateria, veus) i va ser a l’any 2013. A finals del Batxillerat quan va entrar la Marta (baix, veus) i Snooze va començar a fer concerts a espais musicals de Barcelona, festes majors, etc.

  • Quins són els vostres referents musicals o grups preferits?

A nivell d’estil intentem construir-lo d’una manera molt pròpia, sense fixar-nos grups de referència, però si que és veritat que alguns dels nostres grups preferits ens han influït. Tenim gustos molt diversos, alguns exemples són Vampire Weekend, Tame Impala, Belle & Sebastian, Chromeo, Pixies, Antònia Font, Jungle, Bon Iver, M83, etc.

  • Quina és la vostra proposta musical?

La nostra proposta es basa en un estil propi, mai encarat a encaixar dins d’un esquema musical pre-establert i dirigit al públic però, per sobre de tot, tocar una música que ens faci gaudir a nosaltres quatre. La idea és no posar límits al procés de creació i, de fet, aquest eclecticisme és un dels punts forts que sempre ens han valorat en concursos i opinions.

Partint d’aquesta filosofia, Snooze acaba sent un projecte musical que convida tant a ballar els temes com a gaudir-los d’una manera més introspectiva.

  • Què en penseu de projectes com el concurs DescoNNecta? Us són útils a les bandes que comenceu?

Precisament nosaltres ens hem vist beneficiats enormement per projectes com el DescoNNecta, ja que gràcies a haver guanyat diversos concursos des del 2013 (Embrió, Festival Brot, Amplifica’t, Emmaketa’m i l’últim Movistar Artsy) ens hem pogut donar a conèixer i hem rebut oportunitats que d’una altra manera haurien estat molt més difícils.

En el món musical la visualització és molt important i hi ha molts grups que tot i ser impecables musicalment, per falta de visibilitat o contactes no arriben tant lluny com es mereixen. Per això pensem que concursos com el DescoNNecta, que serveixen d’aparador de propostes musicals emergents (i aquest en particular, gràcies a la presència de diversos festivals importants) són imprescindibles per donar a conèixer la música emergent tant de Barcelona com de Catalunya, on d’una altra manera només es veurien bandes d’estils molt concrets.

  • Us motiva poder compartir escenari amb en Joan Colomo?

Ens emociona realment poder compartir escenari amb el Joan Colomo, un referent per nosaltres tant musicalment com a nivell artístic en general. De fet nosaltres vam proposar-lo a ell com a músic amb el que ens agradaria tocar si arribéssim a la final quan vam inscriure’ns al concurs. Per tant, la il·lusió és doble.

Història anterior

Gran concert Final DescoNNecta: Snooze + Wood + Joan Colomo & banda

Següent història

Entrevista als finalistes del DescoNNecta: WOOD

L'últim de A PRIMERA FILA