Inspira tocant la pera.

02/05/2013 – Music Hall

Esperada nit la del passat dijous al Music Hall; Inspira presenta l’ansiat Amunt! davant els seguidors més fervorosos. Després de deixar enrere la llarga gira d’Escapistes calia veure que ens oferia el directe del seu tercer llarga durada. El resultat és la constatació d’un fet: Allò que ja sabíem, que com a banda conformen un dels més importants referents en llegua catalana.

Per l’ocasió oferiren un recital amb l’usual solvència i qualitat de sempre.

El nou treball, malgrat conservar intacta l’essència Inspira, sona diferent: Jordi Lanuza ha composat uns temes plens de matisos, melodies suaus amb espontànies explosions de rauxa, la percussió de mans de Pau Vallvé s’escolta forta i contundent i la protesta fa, tímidament, acte de presència…

El directe fou precedit per la presentació d’un clip, concretament el del senzill El refugi de les hores realitzat per Andrés Pino. Un magnífic preàmbul del que havia de venir a continuació: El públic entregat no trigà a corejar els temes més coneguts com Humilment brillant i acollí de molt bon grat les noves tonades.

Sorprenent trio de percussionistes amb Nits d’hivern i magnífiques col·laboracions dels ja habituals Valen Nieto de Raydibaum i Anaïs Pascual. Aquesta última formà duet amb Lanuza per a interpretar un dels temes més brillants de l’àlbum, Assajos i errors, amb un final que conformà un dels moments àlgids de la nit.

La vetllada, en definitiva, esdevingué memorable i els músics essent conscients es mostraren en tot moment agraïts. I doncs? D’on surt l’irrespectuós títol d’aquesta crònica? En un dels interludis el cantant (no sabem si fruit de la comprensible emoció o del subconscient) fou víctima d’un lapsus linguae mentre explicava el significat de la lletra de Més presents: digué que s’havia de tocar peres en comptes de terra. Un cop rectificat l’error, entre riures, Lanuza convidà a qui vingués de gust i es prestés a  tocar o deixar-se tocar les peres.

Text: Alex Reuss

Fotos: Maria Carme Montero

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Història anterior

Dorian: vibracions electropop

Següent història

LOW: EL TRUCO DE SACAR ORO DE LA NADA

L'últim de A PRIMERA FILA