Jo Jet i Maria Ribot o les decisions equivocades

26 de maig 2017. Centre Cívic Matas i Ramis. Barcelona

Recordeu els llibres de “Tria la teva aventura”? Eren llibres de lectura juvenil que cap als anys 90 es posaren de moda. Llibres a mode de joc, on el propi lector podia escollir varies opcions que l’exemplar li plantejava, provocant així, que llibre fos llegit saltant pàgines i fent, que en cada una de les històries pogués existir un ventall de diferents finals, depenent de les decisions que prenia el lector. Paraula clau aquesta… “decisions”, som conscients de les decisions que prenem en un dia, des de que ens llevem fins que anem a dormir, configurant inconscientment la nostra pròpia aventura? Petites-grans decisions, a vegades més, a vegades menys encertades.

Divendres mentre escoltava Jo Jet i Maria Ribot vaig pensar en tot això. Ells varen ser finalistes del Concurs de Cantautors d’Horta Guinardó al 2015, però no en varen ser els guanyadors. Potser aquella no va ser la millor decisió del jurat o potser sí. Això no ho sabrem mai. Però el que és cert és que el temps, sempre savi, els hi ha atorgat la seva pròpia victòria amb el seu nou treball Lliure o descansar. El duet manresà, format per en Jordi Jet Serra i Maria Ribot, que s’autoediten i s’autogestionen, oferiren un directe impecable, íntim, explicant en les seves cançons la quotidianitat de la vida, cantant a la por, al desig, al desamor i a l’esperança.

Concert que alhora va servir per donar gairebé conclòs el període d’inscripcions pel 18è Concurs de Cantautors d’Horta Guinardó on divendres n’eren més de 70 els inscrits, així que pinta un concurs molt interessant. Les semifinals seran els propers 16 i 17 de juny al Centre Cívic Matas i Ramis i la gran final el diumenge 18 de juny a la Plaça Santes Creus d’Horta. Nosaltres hi serem.

A vegades prenem les decisions equivocades, però amb una mica de sort, sempre tindrem una oportunitat per poder rectificar.

Text i fotografia: Maria Carme Montero

 

 

Història anterior

GUITAR BCN 2017: L.A. tornant a Ses Illes

Següent història

FESTIVAL VIDA 2017: YEAH, YEAH, YEAH…

L'últim de A PRIMERA FILA