Satèl·lit: d’Altafulla a l’Heliogàbal

Dimecres, 15 de juliol de 2015

Els Satèl·lit, el grup de la localitat tarragonina d’Altafulla, trepitjaven per segona vegada en menys de dos mesos la ciutat comtal (el 16 de maig van tocar en acústic al Koitton Club del barri de Sants). Aquesta vegada portaven el seu primer disc Aeroports al local per excel·lència de la música en directe de Gràcia: l’Heliogàbal.

Abans, amb en Jover, que quan hi ha concert i està per Gràcia s’hi apunta segur, vam anar a fer unes cerveses i un mos al Cap Verd. “El bar dels de l’Helio” està molt bé, però amb la gentada que hi havia i la calor, veies els cambrers i cuiners patir de valent. Un ventilador prop de la cuina faria molt de servei a en Guille i companyia…

En Joan Rubinat (veu i guitarra acústica), l’Oriol Maymó (baix i veus) i en Gerard Joan (bateria i veus), el nucli original del grup, acompanyats d’en Miguel Zanón (guitarra elèctrica i veus) van tocar les cançons del seu primer disc Aeroports. Els d’Altafulla fan un pop acústic elegant amb tocs elèctrics molt arreglat.

Mentre es va anar omplint el local, van sonar, entre altres, Ester (que li van dedicar a una noia de la sala que, evidentment, es deia Ester), XXV (l’home que tinc al meu davant) on el públic va acompanyar als corus i Aeroports, que dóna nom al disc. Només hi ha un però i era que la veu no s’escoltava massa bé.

Si en algun moment teniu oportunitat de veure’ls, aneu-hi! Us assegurem que passareu una bona estona.

Text: Jordi Daumal

Foto: arxiu de Satèl·lit

Història anterior

The Vaccines: English Graffitti

Següent història

Tibidabo Live Festival: Yo la Tengo com al pati de casa i exhibició de Mogwai

L'últim de A PRIMERA FILA