Joan Miquel Oliver: galàctic!

“Vaig trucar a en Guardiola perquè arribava tard a veure el partit i no va voler començar-lo una mica més tard. Doncs hi volia posar la seva foto, però al final he agafat en George Clooney”. Rialles. La foto d’en Clooney formava part d’Inventari pis carrer Missió, 3, 2 A.

En Joan Miquel Oliver, la ment creativa dels Antònia Font, presentava el seu nou disc en solitari a Barcelona. Pegasus és un disc rodó. I el concert també ho va ser. Ell, veu i guitarra, s’acompanya d’en Jaume Manresa als teclats i en Xarli Oliver a la bateria. Entre els tres ho fan tot. I així ens van tocar les cançons del nou disc, com Marès a radial, Flors de cactus o Fèmurs. Però no hi van faltar alguns dels seus hits com Surfistes en càmera lenta, Final feliç o Ryanair.

Entre el nombrós públic, hi havia els que podríem anomenar els seus pares musicals: en Sisa i en Pau Riba. Companys que, juntament amb Quimi Portet, que també va assistir al concert, formen el pòquer de musics galàctics de la nostra terra.

En Joan Miquel Oliver juga amb la música i en fa, de qualsevol cosa, un instrument. D’aquí que dos pots d’ambientador facin la música i representin el so del rellotge a Rellotge. O que una petita guitarra acústica la faci sonar com una espectacular guitarra elèctrica a Lego.

Ja partia, com va dir ell, però no el deixàvem. Ni un, ni dos bisos. En van ser tres per tancar una nit de música juganera i galàctica amb Sa núvia morta. Genial!

Text: Jordi Daumal

Fotos: Dolors Ferré

 

Història anterior

SOS 4.8 MURCIA 2015: Sol, alegria i Lori Meyers

Següent història

Death o els sorprenents origens del punk

L'últim de A PRIMERA FILA