Please go to your post editor > Post Settings > Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Death o els sorprenents origens del punk

Us imagineu que algú demostrés que Jesucrist existí de debò i que (oh, sorpresa!) era negre? A mi, personalment, em semblaria perfecte (és més, em faria gràcia i tot) però estic convençut que això faria tremolar alguns dels puntals sobre els que es cimenta la nostra eurocèntrica societat.

Demano disculpes per avançat doncs ja se que amb el tema religiós hi ha qui te la pell molt fina. Perdó per la comparació, però és que avui us vull parlar d’un interessant documental sobre els orígens del punk, uns orígens que cal buscar-los (a Londres, Nova York?) a un dormitori, com molts altres, de la ciutat de Detroit i a principis de la dècada dels 70 del passat segle.

El dormitori pertanyia a tres germans de pell fosca (David, Bobby i Dannis Hackney) que, en descobrir a The Who, decidiren passar del funk per abraçar i crear sonoritats més elèctriques. Adquiriren llavors, com a banda, l’impactant nom de Death i enregistraren, inicialment, algunes demos domèstiques.

No us sonen de res? No m’estranya, el seu problema fonamental fou nàixer en una època i indret poc propicis pel seu èxit; la Motown, el gegant segell local, estava més pel naixement de la música disco i no tant per experiments excèntrics amb noms intimidadors.

Abans dels Sex Pistols, dels Ramones… Death! Set cançons enregistrades el 1975 als United Sound Studios i un senzill resumeixen la seva carrera discogràfica… fins el 2008. El documental A Band Called Death rescata la història per (intentar) reescriure una mica la història del Punk.

Si no el vau veure a l’InEdit i teniu curiositat el trobareu, per exemple, a un preu molt raonable i subtitulat al castellà al Filmin.

Parafrasejant els Sex Pistols… God save the (black) punk!

Història anterior

Joan Miquel Oliver: galàctic!

Següent història

Foto-crònica de Micah P. Hinson – Sala Bikini

L'últim de AMPLICULTURA