Connectome: música per a la ment que desperta els sentits

Barcelona, 19 de novembre de 2016. Centre Artesà Tradicionàrius

Nit d’estrena i presentació de Connectome “un mapa infinit de les connexions neuronals d’un cervell… màgia”. Amb aquestes paraules Guillem Roma (veu i piano) definia aquest projecte conjunt amb Josep Maria Baldomà (electrònica). Aquest disc de tan sols trenta minuts desgrana vuit cançons, cadascuna inspirada en una teoria científica.

Música onírica, hipnòtica que atrapava i jugava delicadament amb el joc de llums i ombres preparats per l’ocasió de la mà de @magdalights i acompanyada de la constant boira prefabricada que sortia de l’escenari mitja hora abans de començar el concert i que també ens va acaronar durant la finalització de l‘espectacle i posterior sortida de la sala.

La combinació entre l’orgànic i el sintètic, el contrast del so electrònic amb el so acústic (“animal”) de les cançons va guanyar la partida en l’hora clavada que va durar el show. El temps just per escoltar les esmentades vuit cançons de tot el disc, intercalades amb versions de l’inclassificable Rufus Wainwright, Depeche Mode amb una sentida Enjoy the silence per part del públic i dels mateixos artistes i una Hallelujah  “d’un músic jueu que fa poc que s’ha mort” que ja va acabar de posar la pell de gallina a l’expectant i motivada platea del CAT. I encara hi va haver temps per un bis amb la repetició de la magnífica i atrapant peça Magnetic Fields.

Comptat i debatut: ciència al servei de la música o és a l’inrevés?

Text: Gerard Birbe

Fotografia: Maria Carme Montero

Història anterior

Entrevista als finalistes del DescoNNecta: WOOD

Següent història

Final DescoNNecta: Snooze + Wood + Joan Colomo & banda

L'últim de A PRIMERA FILA