GRAN AMANT: DE DEBUT

[xrr rating=7.2/10]

Per entendre aquest “Primer Disc” de “Gran Amant”, cal saber que el líder i compositor del grup, en Gerard Armengol és mallorquí i com a tal, ha creat una sèrie de cançons que beuen del que s’ha fet darrerament a ses illes, a més d’haver-se rodejat d’altres artistes mallorquins que integren la banda: Jordi Herrera (“The Marzipan Man”), Toni Pep Cruz ( líder d'”Oliva Trencada”, coproductor del disc) i Manu Mielnezuk.

Aquesta simbiosi de talent ha donat lloc a un disc de base pop artesanal, no convencional, de cançons senzilles però amb una producció que les fa més complexes i originals, amb capes de so, crits, sorolls i efectes varis (retransmissió del Gol d’Iniesta a Stamford Brigde al final de “Ceràmica, Si us plau”), que treuen el màxim partit als temes del disc. Un pop laberíntic, mediterrani i dadaista, embolcallat per la veu greu de n’Armengol, com si The Marzipan Man s’hagués creuat amb Joan Miquel Oliver, i haguessin anat a berenar reposadament pel centre de Palma.

El resultat com dic és majoritàriament tranquil (amplifica aquest fet la veu greu i un poc densa d’Armengol, en temes destacables com “Twin Peaks”, “Gran Amant” o la d’accent popular “Bressol”), però també té els seus moments més animats, la més balladora “Pantalons” o la festiva “Malibú”.

Les lletres són baleàriques, oníriques, a vegades recreant nostàlgicament personatges com King Kong, Gulliver, Freddy Krueger, o bé simplement generant universos personals i surrealistes.

El disc es manté en un notable nivell en tot moment i no perd interès en cap moment (final un pèl excèntric amb Freddy Krueger). Per posar un però direm que tampoc té cap hit inoblidable i que elevi encara més la qualitat del disc.

Bon debut de Gran Amant, dels quals se’n parlarà i als quals seguirem amb interès.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Història anterior

Freak Power hace justicia a su nombre en el Black Music Festival

Següent història

Catpeople, Mine! i Marcus Doo & The Secret Family: Oh! Déu meu!

L'últim de VINyLS

Wood – Okeanos

Els Wood van ser els guanyadors, en format trio, en Marc Fernández (veu i guitarra), en

Retirada! – Son

Vaig tenir l’oportunitat de veure’ls d’artistes convidats (el què abans es deien teloners) de Japandroids el