BASES

BASES

OBJECTIU:

1. Concurs que vol promoure la música en viu i els grups joves.

Està organitzat per Lluïsos de Gràcia i L’Ampli, i compta amb la col·laboració d’agents del sector musical i de l’espectacle (festivals, discogràfiques, crítics musicals,…).

CONCURS:

2. Concurs que se celebrarà en dues rondes:

DUES SEMIFINALS: aquests concerts es celebraran els dissabtes 19 i 20 d’octubre del 2018, respectivament, al pati dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Els grups seleccionats hauran de tocar en directe un repertori d’entre 20 i 30 minuts. En aquest repertori hauran d’incloure els temes propis, inclòs el presentat en el vídeo o maqueta.

De cada concert de semifinals en sortirà un grup finalista.

Els 2 grups finalistes es decidiran segons el criteri d’un jurat format per membres de la organització i crítics de l’àmbit periodístic musical (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

UNA FINAL: la final serà divendres o dissabte de novembre del 2018, al teatre dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

En aquest concert, els grups finalistes faran de teloners d’un grup conegut que s’anunciarà prèviament. Els grups finalistes hauran de tocar entre 20 i 30 minuts.

El guanyador es decidirà segons el criteri del jurat – inclòs el grup cap de cartell -. (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

Nota: les dates dels concerts poden variar per motius organitzatius (les bandes participants seran avisades amb suficient antelació).

PREMIS:

3. Respectivament:

-el grup guanyador de cada semifinal, tocarà en la final del concurs al teatre dels Lluïsos de Gràcia, en un concert del qual se’n farà àmplia difusió i on tocarà com a cap de cartell una banda coneguda.

-al grup finalista i al grup guanyador se’ls regalaran abonaments a festivals col·laboradors del projecte i discos i vinils dels segells discogràfics col·laboradors.

-el grup guanyador tocarà en un concert durant la Festa Major de Gràcia de l’any següent, amb els finalistes del concurs DMJ de Gràcia.

-es farà difusió del guanyador en mitjans de comunicació, així com de la possible actuació posterior que faci.

-l’organització treballarà per ampliar, dins els mitjans possibles, els premis relacionats amb el concurs abans de disputar la gran final.

-es farà difusió de tots els grups ben valorats pel jurat en el marc d’una guia de bandes emergents del Districte de Gràcia, que s’edita des del Districte, i on s’hi inclouen grups del DescoNNecta i del DMJ. L’organització vetllarà per a l’edició i difusió de la guia entre Associacions de Veïns, Centres Cívics ,etc. per tal de promoure els grups i la seva possible contractació.

DINÀMICA CONCURS:

4. Els grups participants hauran de portar els seus instruments i amplis, i hauran d’adaptar-se als riders dels espais i les sales on es faran els concerts. En cap cas se’n podrà modificar la seva estructura tècnica. Per la seva banda, l’organització proporcionarà l’escenari, equip de so, personal tècnic i il·luminació.

5. Previ a cada concert es realitzarà una reunió per aclarir temes tècnics del rider i contrarider de la sala així com per organitzar el material entre les diferents bandes (pot compartir-se).

6. El jurat es reserva el dret a declarar un premi desert.

7. Podran participar-hi tots els grups joves que no tinguin cap mena de contracte amb alguna companyia discogràfica.

CRITERIS PER CONCURSAR I INSCRIPCIONS:

8. L’edat del 60% dels membres del grup ha de ser menor de 25 anys i en cap cas cap membre pot superar els 30 anys.

9. Es permès qualsevol estil musical, sempre que les lletres no continguin referències sexistes, xenòfobes, feixistes, homòfobes, etc.

10. Per fer la inscripció, s’ha d’omplir el formulari de l’apartat “Inscripció” d’aquest web. En cas de ser menor d’edat cal complimentar una autorització dels tutors , que es pot descarregar AQUÍ. La data d’inici del període de preinscripció finalitza el 12 de setembre del 2018. Per formalitzar la inscripció, s’ha d’enviar un vídeo o maqueta amb la gravació de 2 a 4 cançons en directe o gravada en estudi al correu: desconnecta@lluisosdegracia.cat

11. Com a criteri de selecció, l’organització tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de la proposta musical, així com el fet que siguin propostes noves i de bandes novells formades per joves músics.

12. De totes les propostes rebudes, entraran a la fase de concurs de 6 a 8 bandes com a màxim. Les bandes participants seran presentades en una roda de premsa-festa, al bar dels Lluïsos, el 20 de setembre del 2018.

13. Les bandes seran seleccionades per un jurat format per membres de l’organització i professionals de l’àmbit musical (crítics musicals, discogràfiques i organitzadors de Festivals musicals).

14. La participació al DescoNNecta 2018 implica l’acceptació d’aquestes bases i l’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol situació no prevista de la manera que consideri més adient.

15. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material rebut per fer difusió del Desconnecta (mitjans de comunicació, web, xarxes, etc.).