BASES DescoNNecta 2020

El Concurs de Bandes compta amb dues categories el Premi eNNa jove i el Premi erra forta

OBJECTIU del Concurs DescoNNecta:

1. Concurs que vol promoure la música en viu, els grups joves i la presència de bandes femenines als escenaris.

Està organitzat per Lluïsos de Gràcia, el magazine cultural L’Ampli i l’Associació Indian Runners, i compta amb la col·laboració d’agents del sector musical i de l’espectacle (festivals, discogràfiques, crítics musicals,…).

 

 

 

 

 


PREMI ENNA JOVE: BASES, CRITERIS I INSCRIPCIONS PER CONCURSAR [PDF]

1. L’edat de, com a mínim, el 75% dels membres del grup ha de ser menor de 25 anys i en cap cas cap membre pot superar els 29 anys. En aquest aspecte l’organització, amb la intenció de no desvirtuar l’objectiu del concurs, es mantindrà inflexible.

2. Es permès qualsevol estil musical, sempre que les lletres no continguin referències sexistes, xenòfobes, feixistes, homòfobes, etc.

3. Per fer la inscripció, s’ha d’omplir el formulari de l’apartat “Inscripció” d’aquest web. En cas de ser menor d’edat cal complimentar una autorització dels tutors , que es pot descarregar AQUÍ. El període d’inscripció finalitzarà el 14 de setembre de 2020.

4. Com a criteri de selecció, l’organització tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de la proposta musical, així com el fet que siguin propostes noves i de bandes novells formades per joves músics.

5. De totes les propostes rebudes, entraran a la fase de concurs de 4 bandes com a màxim. Les bandes participants seran presentades en una roda de premsa-festa, al bar dels Lluïsos.

6. Les bandes seran seleccionades per un jurat format per membres de l’organització i professionals de l’àmbit musical (crítics musicals, discogràfiques i organitzadors de Festivals musicals).

7. La participació al DescoNNecta 2020 implica l’acceptació d’aquestes bases i l’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol situació no prevista de la manera que consideri més adient.

8. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material rebut per fer difusió del Desconnecta (mitjans de comunicació, web, xarxes, etc.).

CONCURS:

9. Concurs que se celebrarà en dues rondes:

UNA SEMIFINAL: aquest concert se celebrarà dissabte 17 d’octubre de 2020 al pati dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Els grups seleccionats hauran de tocar en directe un repertori d’entre 20 i 30 minuts. En aquest repertori hauran d’incloure els temes propis, inclòs el material presentat en el procés d’inscripció.

De la semifinal en sortiran 2 propostes finalistes.

Les 2 propostes finalistes es decidiran segons el criteri d’un jurat format per membres de la organització i crítics de l’àmbit periodístic musical (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

UNA FINAL: la final serà el 14 de novembre del 2020 a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona).

En aquest concert, els finalistes compartiran escenari amb un cap de cartell que serà anunciat amb anterioritat. Els grups finalistes hauran de tocar entre 20 i 30 minuts.

El guanyador es decidirà segons el criteri del jurat – que inclourà al cap de cartell -. (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

Nota: les dates dels concerts poden variar per motius organitzatius (les bandes participants seran avisades amb suficient antelació).

PREMIS:

10.

-el grups guanyadors de la semifinal tocaran en la final del concurs a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona), en un concert del qual se’n farà àmplia difusió.

-als grup finalistes se’ls regalaran abonaments a festivals col·laboradors del projecte i discos i vinils dels segells discogràfics col·laboradors.

-el grup guanyador tocarà en un concert durant la Festa Major de Gràcia de l’any següent, amb els finalistes del concurs DMJ de Gràcia.

-es farà difusió del guanyador en mitjans de comunicació, així com de la possible actuació posterior que faci.

-l’organització treballarà per ampliar, dins els mitjans possibles, els premis relacionats amb el concurs abans de disputar la gran final.

-es farà difusió de tots els grups ben valorats pel jurat en el marc d’una guia de bandes emergents del Districte de Gràcia, que s’edita des del Districte, i on s’hi inclouen grups del DescoNNecta i del DMJ. L’organització vetllarà per a l’edició i difusió de la guia entre Associacions de Veïns, Centres Cívics ,etc. per tal de promoure els grups i la seva possible contractació.

DINÀMICA CONCURS:

11. Els grups participants hauran de portar els seus instruments i amplis, i hauran d’adaptar-se als riders dels espais i les sales on es faran els concerts. En cap cas se’n podrà modificar la seva estructura tècnica. Per la seva banda, l’organització proporcionarà l’escenari, equip de so, personal tècnic i il·luminació.

12. Previ a cada concert es realitzarà una reunió per aclarir temes tècnics del rider i contrarider de la sala així com per organitzar el material entre les diferents bandes (pot compartir-se).

13. El jurat es reserva el dret a declarar un premi desert.

14. Podran participar-hi tots els grups joves que no tinguin cap mena de contracte amb alguna companyia discogràfica.


PREMI ERRA FORTA: BASES, CRITERIS I INSCRIPCIONS PER CONCURSAR [PDF]

OBJECTIU

1. ERRA FORTA és un concurs que pretén promoure la presència de bandes femenines, del gènere musical que sigui, als escenaris.

L’organitzen l’associació cultural Indian Runners, en col·laboració amb els Lluïsos de Gràcia i l’Ampli, i s’emmarca en el concurs de bandes joves descoNNecta.

REQUISITS PER CONCURSAR

2. Les bandes femenines que vulguin participar en el concurs ERRA FORTA han de complir els requisits següents:

3. Han d’estar constituïdes per una majoria de dones i/o que hi hagi una dona a primera línia de l’escenari (frontwoman).

4. Les components han de tenir 30 anys com a màxim.

5. Han d’evitar referències i actituds sexistes, racistes, xenòfobes, homòfobes, trànsfobes i, en general, discriminadores de cap col·lectiu minoritzat.

INSCRIPCIONS I TERMINIS

6. Les inscripcions s’han de fer emplenant aquest formulari. En cas que les integrants de la banda siguin menors d’edat, els seus tutors han d’emplenar aquest full d’autorització.

El termini per inscriure’s al concurs s’acaba a les 24 h del 14 de setembre del 2020.

FUNCIONAMENT

7. Es farà una selecció entre totes les propostes rebudes. Els grups escollits participaran en dues semifinals, juntament amb les bandes de joves seleccionades en el concurs descoNNecta.

8. Les semifinals tindran lloc a l’octubre, al pati dels Lluïsos de Gràcia. Les bandes seleccionades hauran de tocar en directe durant 20 minuts. El repertori haurà d’incloure temes propis, inclòs el material presentat en el procés d’inscripció. De les semifinals en sortiran dues bandes finalistes.

9. La final tindrà lloc el 14 de novembre a la plaça del Nord. En aquest concert, les finalistes compartiran escenari amb un cap de cartell que s’anunciarà amb anterioritat. Els grups finalistes hauran de tocar entre 20 i 30 minuts.

* La participació en el concurs implica l’acceptació d’aquestes bases. L’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol imprevist de la manera que consideri més avinent.

** L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material que les bandes presentin al concurs per fer difusió del concurs ERRA FORTA.

CRITERIS DE SELECCIÓ

10. Les bandes semifinalistes i finalistes s’escolliran segons el criteri d’un jurat format per dones professionals del sector musical, d’una banda, i per votació del públic, de l’altra. Es tindrà en compte la qualitat i l’originalitat de la proposta, així com el fet que siguin bandes emergents. Es valorarà, a més, l’ús del català.

PREMI

11. La banda guanyadora enregistrarà una publicació -a definir- en un estudi de gravació professional. A més, rebrà vinils i discos dels segells col·laboradors, i entrades i abonaments per a concerts.

DINÀMICA CONCURS

12. Els grups participants hauran de portar els seus instruments i amplis, i hauran d’adaptar-se als riders dels espais i les sales on es faran els concerts. En cap cas se’n podrà modificar la seva estructura tècnica. Per la seva banda, l’organització proporcionarà l’escenari, equip de so, personal tècnic i il·luminació.

13. Previ a cada concert es realitzarà una reunió per aclarir temes tècnics del rider i contrarider de la sala així com per organitzar el material entre les diferents bandes (pot compartir-se).

14. El jurat es reserva el dret a declarar un premi desert.

15. Podran participar-hi tots els grups joves que no tinguin cap mena de contracte amb alguna companyia discogràfica.