BASES

OBJECTIU:

1. Concurs que vol promoure la música en viu i els grups joves.

Està organitzat per Lluïsos de Gràcia i L’Ampli, i compta amb la col·laboració d’agents del sector musical i de l’espectacle (festivals, discogràfiques, crítics musicals,…).

CRITERIS PER CONCURSAR I INSCRIPCIONS:

2. L’edat de, com a mínim, el 75% dels membres del grup ha de ser menor de 25 anys i en cap cas cap membre pot superar els 29 anys. En aquest aspecte l’organització, amb la intenció de no desvirtuar l’objectiu del concurs, es mantindrà inflexible.

3. Es permès qualsevol estil musical, sempre que les lletres no continguin referències sexistes, xenòfobes, feixistes, homòfobes, etc.

4. Per fer la inscripció, s’ha d’omplir el formulari de l’apartat “Inscripció” d’aquest web. En cas de ser menor d’edat cal complimentar una autorització dels tutors , que es pot descarregar AQUÍ. El període d’inscripció finalitzarà el 14 de setembre de 2020.

5. Com a criteri de selecció, l’organització tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de la proposta musical, així com el fet que siguin propostes noves i de bandes novells formades per joves músics.

6. De totes les propostes rebudes, entraran a la fase de concurs de 4 bandes com a màxim. Les bandes participants seran presentades en una roda de premsa-festa, al bar dels Lluïsos.

7. Les bandes seran seleccionades per un jurat format per membres de l’organització i professionals de l’àmbit musical (crítics musicals, discogràfiques i organitzadors de Festivals musicals).

8. La participació al DescoNNecta 2020 implica l’acceptació d’aquestes bases i l’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol situació no prevista de la manera que consideri més adient.

9. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material rebut per fer difusió del Desconnecta (mitjans de comunicació, web, xarxes, etc.).

CONCURS:

10. Concurs que se celebrarà en dues rondes:

UNA SEMIFINAL: aquest concert se celebrarà els dissabtes 17 d’octubre de 2020 al pati dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Els grups seleccionats hauran de tocar en directe un repertori d’entre 20 i 30 minuts. En aquest repertori hauran d’incloure els temes propis, inclòs el material presentat en el procés d’inscripció.

De la semifinal en sortiran 2 propostes finalistes.

Les 2 propostes finalistes es decidiran segons el criteri d’un jurat format per membres de la organització i crítics de l’àmbit periodístic musical (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

UNA FINAL: la final serà el 14 de novembre del 2020 a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona).

En aquest concert, els finalistes compartiran escenari amb un cap de cartell que serà anunciat amb anterioritat. Els grups finalistes hauran de tocar entre 20 i 30 minuts.

El guanyador es decidirà segons el criteri del jurat – que inclourà al cap de cartell -. (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

Nota: les dates dels concerts poden variar per motius organitzatius (les bandes participants seran avisades amb suficient antelació).

PREMIS:

11. Respectivament:

-el grups guanyadors de la semifinal tocaran en la final del concurs a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona), en un concert del qual se’n farà àmplia difusió.

-al grup finalista i al grup guanyador se’ls regalaran abonaments a festivals col·laboradors del projecte i discos i vinils dels segells discogràfics col·laboradors.

-el grup guanyador tocarà en un concert durant la Festa Major de Gràcia de l’any següent, amb els finalistes del concurs DMJ de Gràcia.

-es farà difusió del guanyador en mitjans de comunicació, així com de la possible actuació posterior que faci.

-l’organització treballarà per ampliar, dins els mitjans possibles, els premis relacionats amb el concurs abans de disputar la gran final.

-es farà difusió de tots els grups ben valorats pel jurat en el marc d’una guia de bandes emergents del Districte de Gràcia, que s’edita des del Districte, i on s’hi inclouen grups del DescoNNecta i del DMJ. L’organització vetllarà per a l’edició i difusió de la guia entre Associacions de Veïns, Centres Cívics ,etc. per tal de promoure els grups i la seva possible contractació.

DINÀMICA CONCURS:

12. Els grups participants hauran de portar els seus instruments i amplis, i hauran d’adaptar-se als riders dels espais i les sales on es faran els concerts. En cap cas se’n podrà modificar la seva estructura tècnica. Per la seva banda, l’organització proporcionarà l’escenari, equip de so, personal tècnic i il·luminació.

13. Previ a cada concert es realitzarà una reunió per aclarir temes tècnics del rider i contrarider de la sala així com per organitzar el material entre les diferents bandes (pot compartir-se).

14. El jurat es reserva el dret a declarar un premi desert.

15. Podran participar-hi tots els grups joves que no tinguin cap mena de contracte amb alguna companyia discogràfica.