BASES

BASES

OBJECTIU

1.Concurs que vol promoure la música en viu i els grups joves.

Està organitzat per Lluïsos de Gràcia i L’Ampli, i compta amb la col·laboració de diversos Festivals, discogràfiques i crítics musicals.

CONCURS

2. Concurs que se celebrarà en dues rondes:

  • DUES SEMIFINALS: aquests concerts es celebraran els dissabtes 20 i 21 d’octubre de 2017, respectivament, al pati dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Els grups seleccionats hauran de tocar en directe un repertori d’entre 20 i 30 minuts. En aquest repertori hauran d’incloure els temes propis, inclòs el presentat en el vídeo o maqueta. Els finalistes tocaran un dia.

Els 2 grups finalistes es decidiran segons el criteri d’un jurat format per membres de la organització i crítics de l’àmbit periodístic musical (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

  • UNA FINAL: la final serà el 4 de novembre de 2017, al teatre dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Els grups finalistes hauran de tocar entre 20 i 30 minuts.

El guanyador es decidirà segons el criteri del jurat (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

En aquest concert, els grups finalistes faran de teloners de NUEVA VULCANO.

Nota: les dates dels concerts poden variar per motius organitzatius (les bandes participants seran avisades amb suficient antelació).

PREMIS

3. Respectivament:

-el grup guanyador de cada semifinal, tocarà en la final del concurs en el teatre dels Lluïsos de Gràcia, en un concert del qual se’n farà àmplia difusió i on tocarà com a cap de cartell una banda coneguda.

-els grups semifinalistes, finalista i guanyador se’ls regalaran abonaments a festivals col·laboradors del projecte.

-Si és possible, i en funció de l’estil musical, el grup guanyador se’l contractarà per a una actuació en el marc de la programació d’una sala o local de música en viu i/o en les activitats o programació d’algun festival de música. Es farà difusió del guanyador en mitjans de comunicació així com de l’actuació posterior que faci.

DINÀMICA CONCURS

4. Els grups participants hauran de portar els seus instruments i amplis, i hauran d’adaptar-se als riders de les sales on es faran els concerts. En cap cas se’n podrà modificar la seva estructura tècnica. Per la seva banda, l’organització proporcionarà l’escenari, equip de so, personal tècnic i il·luminació.

5. Previ a cada concert es realitzarà una reunió per aclarir temes tècnics del rider i contrarider de la sala així com per organitzar el material entre les diferents bandes (pot compartir-se).

6. El jurat es reserva el dret a declarar un premi desert.

7. Podran participar-hi tots els grups joves que no tinguin cap mena de contracte amb alguna companyia discogràfica.

CRITERIS PER CONCURSAR I INSCRIPCIONS

8. L’edat del 60% dels membres del grup ha de ser menor de 25 anys i en cap cas cap membre pot superar els 30 anys.

9. Es permès qualsevol estil musical, sempre que les lletres no continguin referències sexistes, xenòfobes, feixistes, homòfobes, etc.

10. Per fer la inscripció llegiu atentament l’apartat corresponent i ompliu el formulari. En cas de ser menor d’edat cal complimentar una autorització dels tutors, que també es pot descarregar al web. La data d’inici del període de preinscripció finalitza el 10 de setembre de 2017. Per formalitzar la inscripció, s’ha d’enviar un vídeo o maqueta amb la gravació de 2 a 4 cançons en directe o gravada en estudi al correu: desconnecta@lluisosdegracia.cat

11. Com a criteri de selecció, l’organització tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de la proposta musical, així com el fet que siguin propostes noves i de bandes novells formades per joves músics.

12. De totes les propostes rebudes, entraran a la fase de concurs de 6 a 8 bandes com a màxim. Les bandes participants seran presentades en una roda de premsa-festa, al bar dels Lluïsos, el 27 de setembre del 2017.

13. Les bandes seran seleccionades per un jurat format per membres de l’organització i professionals de l’àmbit musical (crítics musicals, discogràfiques i organitzadors de Festivals musicals).

14. La participació al Desconnecta 2017 implica l’acceptació d’aquestes bases i l’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol situació no prevista de la manera que consideri més adient.

15. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material rebut per fer difusió del Desconnecta (mitjans de comunicació, Web, xarxes,  etc.).